29.01.2022, 22:19

В українських водіїв вилучають авто: хто та чому може залишитися без машини

авто

Близько 200 водіїв позбулися своїх автомобілів через несплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху. 

Про це в ]]>інтерв'ю]]> виданню "Укрінформ" повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає Час Пік.

"На сьогоднішній день у боржників вилучено трохи менше 200 автомобілів. З них 90% власників вилучених авто сплатили штрафи, 10% чекають примусової реалізації транспортного засобу. Поки ще не реалізували жодного вилученого автомобіля, оскільки їх "викуповували" власники, погасивши заборгованості за отримані штрафи. Та й можна припустити, що йдеться про некритичні суми боргів для таких водіїв, адже якщо людина дозволяє собі значно перевищувати швидкість, накопичувати несплачені штрафи, то вона може собі дозволити їх сплатити. Просто не робить цього", - розповів Гайченко.

За його словами, найбільшу кількість авто було вилучено в Харкові та Києві, на що є певні причини.

"З Харкова, власне, ми почали, тому що там сталися найрезонансніші ДТП, що і послужило поштовхом до цієї ініціативи. Взагалі кількість порушень ПДР в певному місті можна порівняти з кількістю жителів в ньому. Тому це не означає, що в Києві чи Харкові більше порушників правил дорожнього руху, просто це міста-мільйонники", - пояснив чиновник.

Він зазначив, що в деяких випадках заборгованості з несплати штрафів за порушення ПДР сягають 100 тисяч гривень. Рекорд - 150 тисяч гривень.

"Іноді борг становить 10 тисяч гривень, 20 тисяч, 50 або 100. Найбільша сума, погашена боржником за накопичені штрафи за порушення правил дорожнього руху, становить близько 150 тисяч гривень. Одна людина "назбирала" 150-200 штрафів! І уявіть собі: все - за перевищення швидкості", - додав Гайченко.

Читайте також: Запорізький автозавод почне випуск абсолютно нової бюджетної моделі авто, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: