22.04.2022, 13:56

Експерт оцінив плани РФ захопити весь південь України: "Їм би до 9 травня протриматися у Херсоні та Маріуполі"

Марина Началова | Всі новини автора

Мрії російських окупантів взяти під контроль весь південь України – це лише їхні вологі мрії.

Про це ]]>заявляє ]]>військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передає Час Пік.

"Нагадаю, що спочатку вони мріяли за 72 години окупувати території України від Харкова до Одеси та Київ. Потім вони мали намір розпочати велику битву за Донбас, яка чи досі не розпочалася, чи її епічний масштаб настільки великий, що розумом його не зрозуміти, а тому він і не помітний. Вони неодноразово брали під контроль Маріуполь, особливо такий діяч як каДиров, навіть збився з рахунку, скільки разів він оголошував Маріуполь узятим, але в місті продовжуються бої", - заявив експерт.

Коваленко зазначив, що Росія третій тиждень перекидає 5 загальновійськову армію для участі в «битві за Донбас» і всі підрозділи цього, другосортного навіть за мірками російської армії, утворення досі не прибули на Донбас у повному складі. Тільки зараз вони стали розміщуватися в Ізюмі та зазнавали перших втрат.

"У російських окупантів провалився план десантування в Одесі та області. Зараз, після втрати БДК «Саратов» у Бердянську та серйозного пошкодження ще 2 БДК, вони ще більше обмежені у можливостях десантування. Після знищення ракетного крейсера «Москва» про подібні дії і зовсім говорити – моветон!" - наголосив Коваленко.

Експерт заявляє, що фактично, сил і засобів у ЗС РФ для проведення такого роду операції немає.

"Їм би до 9 травня протриматися в Херсоні та Маріуполі, а там уже й бігти, виблискуючи п'ятами можна буде, з трактуванням "друга фаза спецоперації успішно завершена, йдемо по добрій волі!" – заявив Коваленко.

"Я навіть не знаю, чим керуються російські генерали, коли озвучують настільки абсурдні плани", – додав він.

Читайте також: Наступні тижні будуть критичними: експерт назвав 3 сценарії подальшого перебігу війни в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк