05.05.2022, 20:13

В Україні створюють мережу міні-хабів з розподілення гуманітарної допомоги

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Депутати від фракції «Слуга Народу» формують міні-хаби, які надають допомогу переселенцям з Луганщини. Про це повідомив заступник голови фракції «Слуга Народу» Максим Ткаченко.

«Міні-хаби вже працюють у Дніпрі, Кам’янському, Вінниці, Івано-Франківську. Зараз за сприяння нашого колеги по фракції Олександра Федієнка ми з моїм колегою Русланом Горбенком відкрили ще один у Борисполі. Тут знайшли прихисток переселенці з Луганщини. Багато з них вимушені були залишити свої домівки удруге – спочатку у 2014 році, а тепер знову після широкомасштабного вторгнення російських окупантів. Тут вони отримують все, що необхідно для повноцінного життя», – сказав Ткаченко.

За сприяння БФ «За Луганщину», якій працює під патронатом народних депутатів-луганчан Максима Ткаченка та Руслана Горбенка, планують створити розгалужену мережу з 30 таких хабів гуманітарної допомоги. Насамперед це підтримка людей старшого віку, осіб з особливими потребами, сімей з дітьми.

«Ми налагодили співпрацю з військовими адміністраціями Чернівеччини, Рівненщини, Хмельниччини, Тернопілля, Івано-Франківщини та інших областей. А також об’єднали волонтерів з усієї України, підключили наших луганчан, які мешкають за кордоном», – розповів заступник голови фракції «Слуга Народу».

Загалом для допомоги містам та громадам Луганщини вдалося доправити 12 фур по 20-22 т гуманітарної допомоги у кожній та ще два вантажі доправили залізницею. Окремо до Кам’янського, Вінниці, Івано-Франківська, Кропивницького та Києва для підтримки переселенців з Луганської області вирушили 11 бусів по 4 т допомоги у кожному.

«Дякуємо за сприяння команді та всім, хто допомагав зустрічі земляків, які виявилися через війну далеко від Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька. Разом переможемо!», – підсумував Ткаченко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк