14.05.2022, 13:37

Затверджено календарний план проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту

МОН Украины

Затверджено календарний план організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту. Стали відомі терміни проведення основної, додаткової та спеціальної сесій НМТ.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ МОН, яким затверджено календарний план організації та проведення у 2022 році НМТ, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>МОН України]]>.

Тестування відбуватиметься в три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16–20 серпня;
  • спеціальна: 12–16 вересня.

Якщо протягом основного періоду реєстрації створено реєстраційну картку учасника ЗНО, то особа є потенційним учасником НМТ. Для того, щоб мати змогу взяти участь у НМТ, з 20 травня до 7 червня на своїй Інформаційній сторінці треба обов’язково підтвердити бажання проходити тестування й обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, у якому (або поблизу з яким) ви перебуватимете в період проведення НМТ. Ті випускники, які у визначений період не підтвердять свою участь в НМТ, не зможуть скласти тестування.

Також з 21 червня до 7 липня потрібно буде обов’язково уточнити своє місце перебування під час проведення основної сесії НМТ.

Охочим, які не мали можливості вчасно створити реєстраційну картку для участі у НМТ, можна буде це зробити з 10 до 20 червня, а потім 8–12 липня на своїй Інформаційній сторінці обов’язково підтвердити бажання проходити НМТ для участі в додатковій сесії тестування.

Ті, хто не матиме змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів на основну сесію, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної сесій. Для цього потрібно подати заявку для участі у відповідній сесії тестування. Це можна буде зробити 1–10 серпня – для участі в додатковій сесії, 1–7 вересня – для участі в спеціальній сесії.

До 12 липня 2022 року для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх Інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж інших сесій НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування до 12 серпня (додаткова сесія) і 10 вересня (спеціальна сесія).

Інформацію про результати основної сесії НМТ буде розміщено на Інформаційних сторінках учасників тестування до 12 серпня 2022 року, додаткової сесії – до 21 серпня, спеціальної – до 19 вересня.

МОН Украины.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: