18.05.2022, 16:17

Єврокомісія затвердила План відбудови України

Марина Началова | Всі новини автора

Європейська комісія затвердила План відбудови України. Вже зараз пропонується надати нашій державі 9 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомив у соцмережі прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"Це стане дуже суттєвою допомогою для нашої держави. В умовах, коли Росія хоче затягнути війну, наші європейські союзники демонструють, що ми точно не залишимося сам на сам із агресором", - зазначив голова Уряду.

Шмигаль зазначив, що головне в цьому плані не гроші, а офіційно оформлений меседж, що ЄС стане ключовим гравцем у майбутній відбудові України.

"Ми разом будемо не просто відновлювати те, що зруйнували росіяни, а будемо будувати Нову Україну. За новими європейськими правилами", - заявив прем'єр-міністр.

За словами Шмигаля, Європейський Союз буде спиратися на план, який розробляє Нацрада України з питань повоєнного відновлення. Україна буде «власницею» процесу, але для максимальної прозорості та ефективності буде залучено європейських партнерів.

Спільний план спиратиметься на 4 стовпи:

  • відбудова всієї інфраструктури за найновішими стандартами та європейською політикою;
  • модернізація української держави та наших інституцій;
  • максимальна інтеграція України з ЄС в усіх сферах і напрямках;
  • економічна трансформація, в тому числі нові можливості для українського бізнесу.

"Ми вдячні Єврокомісії за прийняття цього документу, який демонструє надзвичайний рівень солідарності з нашою країною. Ми впевнені у перемозі й так само впевнені, що відбудуємо нашу прекрасну Україну, яка буде сильним та рівноправним членом Європейського Союзу!" - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, у Великій Британії підтримують ідею міжнародного трибуналу над Путіним.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк