28.05.2022, 13:29

Український пес-сапер Патрон отримав спеціальну нагороду Канського кінофестивалю

пес-сапер Патрон

Пес-сапер на прізвисько Патрон породи джек-рассел-тер'єр, який з початку повномасштабного російського вторгнення допомагає чернігівським рятувальникам виявляти ворожі вибухонебезпечні предмети, отримав спеціальну нагороду Канського кінофестивалю.

Український пес Патрон отримав спеціальну нагороду Канського кінофестивалю за зв'язок між людством і собаками, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

Приз вручили представнику української делегації в Каннах.

"Патрон не може бути тут, тому що його робота дуже потрібна вдома. Ця нагорода присвячується всім захисникам України та захисникам у всьому світі", - сказала вона.

Пес належить до загону саперів Чернігівської області. Після відступу військ РФ він разом з рятувальниками займається пошуком мін, що залишилися. Загалом йому вдалося виявити понад 250 вибухових пристроїв.

Президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю "За вірну службу".

"Я нагородив сапера Патрона, який не лише допомагає знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а й допомагає вчити наших дітей необхідним правилам безпеки на території, де є мінна загроза", - сказав Зеленський під час церемонії нагородження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк