14.06.2022, 19:17

Україна отримала лише 10% зброї, яку просила у Заходу, - Маляр

оружие

Станом на сьогодні Україна отримала лише 10% зброї, яку просила у союзних країн. ЗСУ витрачають на полі бою вдесятеро менше артилерійських снарядів, ніж супротивник.

Про це заявив заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Час Пік із посиланням на українські ЗМІ.

"Можливості з озброєння та кількості військовослужбовців у Росії значно переважують. Яких зусиль не прикладала б Україна на сьогоднішній день, якою б професійною не була наша армія, без допомоги західних партнерів ми не зможемо виграти цю війну... Від того, що Україна заявляла, що нам потрібно, ми на сьогоднішній день маємо приблизно 10%", - сказала Маляр.

З її слів, українські військовослужбовці на полі бою витрачають приблизно 5-6 тисяч артилерійських снарядів. У цей час Росія витрачає снарядів удесятеро більше.

Маляр зазначила, що супротивник усіляко намагається блокувати постачання зброї в Україну, зриваючи домовленості, а також блокує транзит зброї через інші країни через свої агентурні мережі.

Читайте також:

Зеленський назвав умову просування українських військових на фронті

Росія запустила ракети по західних областях України, працює ППО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: