21.06.2022, 15:59

Готують новий наступ: у Міноборони назвали кількість військ Білорусі біля кордонів з Україною

Віктор Білий | Всі новини автора

Білорусь зосередила біля кордонів України близько 4 тисяч військових. Росія може швидко перекинути у Білорусь свої війська та підготувати новий наступ.

Про це заявив спікер Міноборони Олександр Мотузяник в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Цілком можливий варіант, що росіяни можуть швидко перекинути на територію Білорусі додаткові резерви та можливо підготувати наступ", - повідомив Мотузяник.

Спікер зазначив, що в цих областях залишаються російські війська.

"Не скажу їх кількості, але є низка населених пунктів, де вони розквартировані. З огляду на те, що сьогодні білоруська сторона надає Росії всю логістику, можливий варіант, що росіяни зможуть досить швидко перекинути на територію Білорусі якісь додаткові резерви й, можливо, підготувати наступ ", - пояснив спікер.

Представник Міноборони не відкидає загрози наступу білоруських військ на Україну. Водночас за його словами, для розвитку наступу потрібно створити потужне наступальне угруповання.

"Ми це вже бачили в перші тижні повномасштабного російського вторгнення. Саме через недружні дії Білорусі Росія так швидко опинилася на околицях Києва. Але тоді було створено дуже потужне угруповання. Зараз такого угруповання ми не бачимо", - додав Мотузяник.

Він також пояснив, для чого Білорусь та Росія утримують свої угруповання біля українських кордонів на півночі нашої країни.

"Така російська тактика станом на сьогодні - основний удар Луганщина, Донеччина, решта - постійні обстріли, відволікання нашої уваги, сковування дій наших підрозділів. Таким чином вони змушують нас тримати там війська. Ми чудово розуміємо: як тільки ми звідти заберемо підрозділи, вони (загарбники – ред.) можуть здійснити повторний наступ. У найближчій перспективі ми цього не бачимо, однак ми змушені зміцнювати цей напрямок", – сказав речник.

Читайте також: По острову Зміїний завдали удару, гарнізон РФ зазнав значних втрат, - ОК "Південь"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: