23.06.2022, 20:39

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 23 червня

всу

120-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує проведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 23 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Підрозділи ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання щодо прикриття білорусько-українського кордону. З військовими комісаріатами окремих областей проводяться мобілізаційні навчання, де відпрацьовуються питання оповіщення та комплектування військових частин.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Старі Вирки, Атинське та Старикове.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Руська Лозова, Печеніги, Хрестище, Мосьпанове, Старий Салтов, Руські Тишки та Пришиб.

На Слов'янському напрямку ворог обстрілює цивільну інфраструктуру зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах Богородичного, Адамівки, Дібрівного, Курульки, Петровського, Вірнопілля та Мазанівки. ЗСУ відбили ворожий штурм поблизу Долини та Богородичного та змусили росіян відійти.

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив по підрозділах Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів та танків по лінії зіткнення. Основні зусилля зосередив на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках з метою встановлення контролю над населеними пунктами Сєвєродонецьк, Миколаївка. Закріплюється на раніше зайнятих позиціях у районах Лоскутівки та Рай-Олександрівки. Намагається поповнити втрати.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів.

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сиротине, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Вороново та Мирна Долина. Підрозділами зі складу 2-го армійського корпусу за підтримки загонів росгвардії веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Бойові дії продовжуються. ЗСУ зупинили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали ворогові втрат і змусили відступити. Для відновлення наступу окупанти висувають резерви. Наступальні дії супротивника поблизу Боровського українські захисники також припинили. Противник провів розвідку боєм у районі населеного пункту Біла Гора. Продовжив наступ у районі населеного пункту Рай-Олександрівка, продовжуються бої.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з артилерії різних калібрів українські позиції в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Клинове, Торецьк, Новолуганське, Покровське, Луганське та Кодема. Армійська авіація загарбників завдала удару поблизу Клинового. Росіяни намагаються встановити контроль за населеним пунктом Гірське. Силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу опанували Миколаївкою. Провалом для ворога завершилася розвідка боєм у районі населеного пункту Вершина. Противник безуспішно намагався скувати боєм дії українських підрозділів у районі Клинового.

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював позиції українських військ із танків та артилерії поблизу Павлівки, Вугледара та Пречистівки. Наніс авіаудари в районах населених пунктів Павлівка, Вугледар та Шевченко. Поблизу останнього ЗСУ дали окупантам жорсткий бій і змусили відійти. Для виявлення слабких місць в українській обороні окупанти задіяли ДРГ у районах населених пунктів Времівка, Новосілки та Ненудне. Українські військові їх успішно виявили - з великими втратами ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. З метою недопущення перекидання резервів на інші напрями обстрілював позиції ЗСУ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Авдіївки, Пісків, Опитного, Мар'їнки, Грушового та Новопілля. ЗСУ придушили спробу наступу ворога у напрямку Мар'їнки.

На Южнобузькому напрямку противник активних дій не вів. Обстрілював цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Добрянка, Миколаївка та Трудолюбівка. Завдав авіаудару по позиціям українських військ неподалік Княжівки. З метою виявлення змін у положенні підрозділів ЗСУ та коректировки вогню вів повітряну розвідку БПЛА.

В акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання ворога намагається підтримувати сприятливий оперативний режим. У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України утримуються п'ять носіїв високоточної зброї.

Генштаб зазначає, що не відчуваючи підтримки серед мешканців на тимчасово захоплених українських територіях, окупанти бояться тотального спротиву місцевого населення. У зв'язку з цим вони здійснюють незаконні обшуки, проводять затримання та арешти.

Читайте також: Британська розвідка оновила мапу бойових дій в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк