05.07.2022, 18:16

ЗСУ застосовують французькі гаубиці Caesar проти окупантів: відео з поля бою

Віктор Білий | Всі новини автора

Військові ЗСУ на повну силу застосовують на фронті французькі гаубиці Caesar. Працювати із ними бійці навчилися за 10 днів. Така техніка може знищувати російську на відстані до 50 км.

Відео із поля бою оприлюднили журналісти Sky News.

Артилерійські системи Caesar французького виробництва високоточні та високомобільні. Вони готуються до роботи за одну хвилину, ще 40 секунд йде на те, щоб згорнути установку та піти з позиції.

Caesar можуть знищувати російську техніку з відривом до 50 км. Висока мобільність дозволяє виявитися поза досяжністю вогню у відповідь росіян.

За словами командира екіпажу, військовослужбовці ЗСУ навчалися працювати з французькими САУ протягом 10 днів. "Нам потрібно більше таких гармат. Більше інструкторів, які допоможуть навчити військових. Потім все, що знадобиться, - це тільки боєприпаси, решту ми зробимо самі".

Довідка: Caesar - це самохідна артилерійська установка нового покоління, що дозволяє вражати противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. Ці САУ на колісному шасі, що робить їх мобільними. Вони мають досить високу швидкість стрільби - 5 пострілів за хвилину і можуть використовувати кілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються в країнах НАТО.

Читайте також: Норвегія надасть Україні 1 млрд євро

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк