14.07.2022, 16:03

Військовий облік для жінок: Генштаб ЗСУ зробив важливу заяву

женщины всу

З 1 жовтня в Україні жінки відповідних професій будуть зобов'язані стати на військовий облік. Генштаб ЗСУ вніс зміни до цієї процедури.

Так, жінок братимуть на військовий облік тільки за згодою, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ у Facebook.

Наказ Міноборони від 11.10.2021 №313 передбачає, що з 1 жовтня жінки ]]>певних професій]]> братимуться на військовий облік військовозобов'язаних.

За даними Генштабу, з початку повномасштабної війни в Україні на військову службу у ЗСУ та інші військові формування було призвано близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

"Більшість жінок призначені на посади медичного персоналу, підрозділів зв'язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів. Наразі у Збройних Силах залишається потреба в жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій", - йдеться у повідомленні.

Водночас, на сьогоднішній день немає гострої потреби у суттєвому збільшенні кількості жінок на фронті.

"Зважаючи на це, Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних лише за їх згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів щодо включення жінок у військовий облік не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вирушили в пекло ще кілька сотень російських окупантів: Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати армії РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк