30.07.2022, 07:23

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на теракт у Оленівці

Международный комитет Красного Креста отреагировал на теракт в Еленовке

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на вбивство українських військовополонених у Оленівці на окупованій РФ території Донецької області. МКЧХ намагатиметься потрапити до окупованої Оленівки та планує допомогти з евакуацією поранених.

Усі військовополонені, хоч би де вони утримувалися, перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Вони більше не беруть участь у бойових діях і на них не можна нападати. Про це       ]]>йдеться ]]>у заяві МКЧХ, передає Час Пік.

Міжнародний комітет Червоного Хреста запропонував свою підтримку в евакуації поранених, а також надав медичне обладнання, засоби захисту та матеріали для судово-медичної експертизи.

"Наразі нашими пріоритетами є забезпечення поранених життєво необхідним лікуванням і щоб із тілами загиблих поводилися гідно. Ми запросили доступ для визначення стану здоров'я всіх людей, які перебували в Оленівці під час атаки", - йдеться у заяві.

У МКЧХ додали, що співпереживають пораненим та сім'ям бійців.

"Ми також підтримуємо зв'язок із сім'ями, приймаючи їхні прохання та запити", – йдеться у заяві комітету.

Червоний хрест опублікував контактні дані для звернення родичів українців, які перебувають у колонії в Оленівці:

  • можна зателефонувати за номером: 0 800 300 155 або +41 22730 3600
  • можна написати листа на електронну поштову скриньку: [email protected] або [email protected]

У МКЧХ зазначили, що дуже багато сімей в Україні провели місяці, не маючи звісток про своїх рідних, а події, подібні до сьогоднішньої, лише посилюють їхні страждання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк