30.07.2022, 12:32

Російська сторона оприлюднила списки українських військовополонених, які загинули в Оленівці

В РФ обнародовали списки украинских военнопленных, погибших в Еленовке

Російська сторона оприлюднила списки українських військовополонених, загиблих та постраждалих внаслідок вибуху в СІЗО в Оленівці на окупованій території Донецької області.

У смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, у колишній виправній колонії №120, яка зараз використовується як місце утримання українських військовополонених, стався потужний вибух, внаслідок якого загинуло та було поранено багато полонених. У РФ опублікували списки загиблих та постраждалих, повідомляє Час Пік.

За словами правозахисниці, голови Центру прав людини ZMINA Тетяни Печончик, потрібно вимагати від МКЧХ, щоб представники Червоного Хреста потрапили на місце злочину.

"Зараз українська сторона має зробити все важливе, щоб отримати списки загиблих та поранених у колонії у Оленівці...

Зараз ми маємо ретельно збирати всі дані та докази про конкретних росіян, причетних до скоєння цих злочинів. І працювати над тим, щоб вони понесли відповідальність та викупляли це до кінця своїх днів, якщо доживуть до трибуналу", - сказала Печончик в інтерв'ю "Громадському радіо".

За словами правозахисниці, "тут може йтися і про масову страту півсотні наших полонених у Оленівці".

Червоний Хрест опублікував контактні дані для звернення родичів українців, які перебувають у колонії у Оленівці. Дочекайтесь офіційної відповіді!

Увага!!! Списки опубліковано російською стороною. Офіційної інформації від державних органів України поки що немає!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк