06.08.2022, 16:43

Британська розвідка вважає, що війна в Україні ось-ось перейде у нову фазу

минобороны британии

Війна РФ проти України невдовзі перейде у нову фазу - бойові дії змістяться на південний напрямок. А це понад 350 кілометрів лінії фронту, що тягнеться від Запоріжжя до Херсона.

Такий прогноз дає британська розвідка у Twitter, передає Час Пік.

"Російські сили майже напевно концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України або в рамках підготовки до можливого наступу... Війна Росії з Україною ось-ось вступить у нову фазу, коли найзапекліші бої перемістяться на лінію фронту довжиною приблизно 350 км, що тягнеться до півдня-заходу від Запоріжжя до Херсона паралельно річці Дніпро", - вважають у Міноборони Великобританії.

Зафіксовано, що довгі колони російських військових вантажівок, танків, артилерії, що буксирується, та іншого озброєння продовжують відводити від українського Донбасу і спрямовують на південний захід. Також противник відводить озброєння від Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та з материкової частини РФ через Керченський міст до Криму.

"Батальйонно-тактичні групи (БТГр) чисельністю від 800 до 1000 осіб були перекинуті в Крим і майже напевно будуть використовуватися для підтримки російських військ у Херсонській області. Найближчими днями їх буде відправлено до Херсонської області", - зазначають у британській розвідці.

У відомстві зазначають, що "українські сили все частіше зосереджують свої цілі на мостах, складах боєприпасів та залізничному сполученні у південних областях України".

"Включаючи стратегічно важливу залізничну гілку, яка пов'язує Херсон із окупованим Росією Кримом, майже напевно використовуючи комбінацію ефектів блокування, пошкодження, погіршення, заборони, знищення та порушення, щоб спробувати вплинути на здатність Росії поповнити матеріально-технічні запаси", - додають у розвідці.

Читайте також: ЄС засуджує військові дії РФ на території Запорізької АЕС, - Боррель

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк