12.08.2022, 20:44

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 12 серпня

война в украине

170-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 12 серпня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація істотних змін не зазнала. За наявною інформацією, 11 серпня поточного року було проведено перевірку готовності системи бойового управління та оповіщення ЗС Білорусі до застосування.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони. Ворог обстріляв з артилерії райони Олександрівки Чернігівської області та Юр'єва, Білопілля, Атинського та Яструбиного у Сумській області. Продовжується ротація підрозділів ЗС РФ, які виконують завдання у прикордонних районах Курської та Білгородської областей.

На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Одноробівка, Прудянка, Слатине, Дементіївка, Нове, Питомник, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Циркуни, Черняки, Петрівка, Мосьпанове, Лісове, Іванівка, Гусарівка, Леб'яжче, Коробочкіне, Слобожанське та Чепіль. Противник задіяв штурмову та армійську авіацію для ударів поблизу Верхнього Салтова, Ртищівки, Українки та Байрака.

На Слов'янському напрямку окупанти чинили вогневий вплив на позиції Сил оборони біля Великої Комишувахи, Дмитрівки, Дібровного, Вернопілля, Рідного, Протопопівки, Мазанівки, Богородичного, Норцівки, Краснопілля та Долини. Завдали авіаційні удари неподалік Залимана. Ворог намагався вести наступальні бої у напрямках Пасіка - Богородичне та Тихе - Долина. Отримав відсіч і відійшов.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Сіверська, Дзвінківки, Верхньокам'янського, Григорівки та Райгородка. Зазнала невдачі спроба противника провести розвідку боєм у напрямі Білогорівка - Григорівка.

На Бахмутському напрямку окупанти задіяли танки та різнокаліберну артилерію для вогневого впливу в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Івано-Дар'ївка, Виїмка, Спірне, Яковлівка, Кодема, Вершина, Зайцеве та Васюківка. Авіаудари зафіксовані біля Виїмки, Івано-Дар'євки, Спірного, Яківлівки, Соледара та Бахмутського. Загарбники намагалися розвідувати біля Спірного. Українські військові завдали вогневої поразки та знешкодили ворога. Наступальними та штурмовими діями російські окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів ЗСУ та просунутися у напрямках населених пунктів Спірне, Івано-Даріївка, Виїмка, Яківна, Кодема, Вершина та Зайцеве. Зазнали втрат і хаотично відійшли. В окремих районах продовжуються бойові дії. У напрямку Покровське - Бахмут ворог мав частковий успіх, намагається закріпитися.

На Авдіївському напрямку продовжувалися артилерійські обстріли поблизу Мар'їнки, Водяного, Нетайлового, Авдіївки, Пісків, Красногорівки та Новобахмутівки. Противник завдав авіаударів неподалік Красногорівки, Мар'їнки, Водяного та Авдіївки. Усі ворожі спроби штурму в районах Спірного, Пісків та Мар'їнки українські захисники придушили та відкинули окупантів на колишні позиції.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогневий вплив противника фіксувався поблизу Новомихайлівки, Шевченка, Новояківлівки, Великої Новосілки, Володимирівки, Вугледара, Новополя, Преображенки, Времівки, Новосілки, Зеленого Поля, Новоданилівки, Кам'янського, Новоандріївки, Гуляй. Авіація ворога діяла біля Вугледара та Новомихайлівки. Окупанти наступали у напрямку Єгорівка - Павлівка. Ворог зупинено та відкинуто назад.

На Південнобузькому напрямку загарбники здійснювали обстріл позицій українських військ з танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Нанесли авіаційні удари в районах Осокорівки, Андріївки, Благодатного, Новогригорівки, Лозового, Мирного, Брускінського та Великого Артакового. Противник намагається відновити боєздатність підрозділів, які зазнали втрат під час бойових дій на вказаному напрямку.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до застосування знаходяться два носії крилатих ракет морського базування.

Читайте також: Російська армія щодня втрачає 500 своїх солдатів в Україні, - The New York Times

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк