17.08.2022, 12:53

Резніков назвав ряд спеціальностей, які зараз у пріоритеті під час мобілізації

Віктор Білий | Всі новини автора

В Україну надходить дедалі більше зброї зразка НАТО. Відповідно військові мають бути такими, що можуть швидко освоїти його. Нині під мобілізацію потраплятимуть лише окремі спеціалісти.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков, передає Час Пік.

"У нас мобілізовано вже достатньо людей у ​​ЗСУ. Зараз нам потрібні фахівці – оператори БПЛА, працівники IT, зв'язківці, артилеристи та ті, хто може досить швидко опанувати складні системи озброєння натовського стандарту", - сказав Резніков.

Він нагадав, що завдання щодо мобілізації визначаються Генштабом.

Тобто у начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ оцінюють ту чи іншу кількість сил і засобів, яку потрібно в той чи інший момент ведення бойових дій, а також оцінюють втрати ("давайте будемо реалістами – втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті").

"Генштаб чітко знає, на якому напрямку якому виду сил чи військ заміщення потрібно зробити, або відвести бригаду на відновлення боєздатності та замість неї запровадити резерв", - додав міністр.

Він наголосив, що на сьогодні мобілізаційні потреби задовольняються через пошук конкретних фахівців.

Читайте також: Воювати за громадянство: У Росії вигадали нову схему, як залучити в армію громадян для відправки в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк