08.09.2022, 12:52

Кабмін подовжив на 2 місяці діючі відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації

Иллюстративное фото / Открытый источник

Кабінет Міністрів передбачив можливість подовження на два місяці чинних відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних під час мобілізації та на воєнний час. 

Відповідне рішення, ініційоване Міністерством економіки, Кабмін ухвалив на засіданні 7 вересня. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Мінекономіки, передає Час Пік.

Кабінет міністрів передбачив можливість подовження на два місяці відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час, термін дії яких спливає у вересні – жовтні 2022 року.

Зазначається, що рішення щодо подовження відстрочки строком до двох місяців може бути прийняте Мінекономіки лише один раз.

Урядове рішення передбачає  також, що витяг з наказу Мінекономіки про відстрочку від призову військовозобов’язаному працівнику може надавати та візувати підприємство, установа чи організація, де він працює. 

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що у вересні та жовтні закінчуються терміни відстрочок, наданих тисячам фахівців після початку широкомасштабної агресії РФ, що може загрожувати стабільній роботі державного та економічного сектору.

"Для перемоги над агресором Україна має максимально мобілізувати сили за всіма напрямками. Чітка, злагоджена та стабільна робота органів державної влади, нормальне функціонування економіки – надзвичайно важливі завдання, які стоять перед країною...

Сьогоднішнє рішення Уряду дозволяє забезпечити сталу та ефективну роботу органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій, які нині працюють на перемогу в тилу", - сказала Свириденко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк