14.09.2022, 18:41

Військовий експерт оцінив можливість повернення росіян на Харківщину

разбитый танк

Після втечі з Харківської області російські війська не зможуть туди повернутись, навіть якщо захочуть. Зокрема, причина у великих втратах техніки.

Про це заявив український військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю російському політику та блогеру Марку Фейгіну, передає Час Пік.

"У мене два питання - чим і на чому (можуть повернутися росіяни на Харківщину - ред.)? По-перше, нічим. По-друге, навіть ті, кого вони зберуть у купу, війська, що відступили, - вони ж покидали техніку. Їх зараз треба озброїти і посадити на якусь техніку.А з технікою величезна проблема, ось у чому справа. Вони навіть сьогодні в Білорусі на навчаннях намагаються обкатати техніку, яку зняли з тривалого зберігання.Там помічені раритетні машини типу "Шилка", танк Т- 72 перших випусків тощо", - розповів Жданов.

Він зазначив, що наразі окупанти "зупинили перекидання резервів через масову відмову їхати на війну".

"Інтернет і сарафанне радіо працюють на повну котушку - і те, що війська побігли, і те, що там божевільні втрати, і замкнене угруповання на правому березі... Зірки зійшлися і народ сказав - ні, ми на війну не поїдемо", - пояснив Жданов.

Читайте також: У Британії вважають, що війна в Україні може завершитися до кінця року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк