18.09.2022, 18:47

Подоляк упевнений, що жодного сенсу у зустрічі президентів України та Росії зараз немає

Віктор Білий | Всі новини автора

Жодного сенсу у зустрічі президентів України та Росії нині немає. Вона може відбутися лише після того, як російські війська покинуть територію України.

Так стверджує радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передає Час Пік.

"По-перше, РФ все ще вважає, що має достатньо ресурсів, щоб зафіксувати якісь результати. По-друге, будь-яка зустріч сьогодні - це виключно гра в традиційну російську історію: фіксуємо статус-кво, танцюємо" брехливі мінські танці ", починаємо новий етап ескалації. Оперативна пауза і на більше. І, по-третє, Росія має відповісти за масштабні злочини й не сховатися за безкарністю. Тому війна має дійти до єдино можливого фіналу. Ніяк інакше. Нас взагалі не цікавлять зустрічі заради зустрічей" або той же банальний російський переговорний "сценарій". Нас цікавить звільнення окупованих територій, суттєві тактичні поразки РФ, обов'язкові масштабні юридичні процеси. Решта - похідне від цього", - сказав Подоляк.

Якщо зустріч у майбутньому і відбудеться, продовжує він, то тільки після звільнення всіх територій, а предметом розмови стане "обговорення післявоєнного життя, включаючи обсяги репарацій, компенсацій збитків та видачу злочинців".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк