25.10.2022, 10:57

Мобілізація в Україні продовжиться: повістку слід чекати всім військовозобов'язаним

Иллюстративное фото / Открытый источник

Українська армія потребує доукомплектування. Саме тому мобілізація в Україні продовжиться.

Повістку слід чекати всім особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто є військовозобов'язаним. Про це в інтерв'ю "ТСН" ]]>розповів ]]>начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Максимов, повідомляє Час Пік.

"Ми повинні збільшувати свій потенціал, нарощувати складову. Всі ми бачимо, що наше військо на певних напрямках впевнено веде наступальні дії. Звичайно, що ми повинні мати значну кількість особового складу сил оборони. Я вважаю, що мобілізація буде продовжуватись. Це необхідність...

Поки ми воюємо — повинні гарантовано мати особовий склад не лише для оборони, а й для наступу, щоб звільнити наші землі", - сказав Максимов.

За його словами, емає заборон щодо місця вручення повісток.

"В законодавстві не вказано, що оповіщення можливе, наприклад, виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Закон каже про оповіщення шляхом вручення повістки. Все", - сказав Максимов.

Він зазначив, що за ухиляння від військової служби під час мобілізації передбачена кримінальна відповідальність – до 5 років позбавлення волі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк