31.10.2022, 21:29

Військовий експерт: У нас чотири ділянки фронту, як мінімум по двох росіяни відступатимуть

Марина Началова | Всі новини автора

Найближчим часом слід очікувати втечі російських окупантів по деяких фронтах.

Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан, передає Час Пік.

"У нас чотири ділянки фронту як мінімум по двох - Херсонській та Луганській - росіяни відступатимуть, аж до таких самих дій, як це було в районі Ізюму", - сказав Світан.

Він зазначив, що росіяни чудово прогнозують такий сценарій і намагаються терористичними методами тиснути на союзників України, які б змогли зупинити просування ЗСУ.

Світан також зазначив, що з 1 листопада в Росії починається призов на строкову службу, який, швидше за все, йтиме паралельно з мобілізацією. На думку експерта, в РФ не зможуть призвати більше 150 тисяч осіб.

Світан не виключає, що строковиків можуть використати у війні проти України. Вони зможуть впливати на щільність військ, не більше - на військовий потенціал РФ на українському фронті вони не впливатимуть.

На думку експерта, заяви Шойгу про те, що в Україну перекинуто 82 тисячі мобілізованих, неправдиві – насправді в Україні максимум близько 20-25 тисяч "мобіків", які розмазані по всій лінії фронту від Херсонської до Луганської областей. Також на території РФ в районі Валуєк є трохи більше 20 тисяч осіб, які поки що формуються і готуються посилювати окупаційні війська в Луганській області в районі Сватового - Кремінної. Крім того, є до 5 тисяч людей у ​​Білорусі.

Дивіться ще: Нумеролог вичислив ключові дати війни в Україні: коли на горизонті з'явиться перемога?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк