18.11.2022, 16:57

Сніг та ожеледиця: у ДСНС попередили українців про небезпечні метеоявища

наледь

18-19 листопада в Україні очікуються небезпечні та стихійні метеорологічні явища - сніг, налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Про це попереджає ДСНС України в Telegram, повідомляє Час Пік.

До кінця поточної доби в Карпатах та Прикарпатті передбачається сильний сніг (ІІ рівень небезпеки). Вночі 19 листопада в більшості північних і центральних областей - сніг та налипання мокрого снігу. У північно-східних областях - сильні опади (сніг з дощем) та ожеледиця, вночі у південній частині - значні дощі (I рівень небезпеки). У західних, північних (окремих місцях Вінницької та Черкаської областей) очікується приріст снігового покриву заввишки 10-20 см.

В Україні, окрім півдня, на дорогах ожеледиця. Вдень 19 листопада у східних та південно-східних областях пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки).

"Дорогі українці, будьте уважні. Дотримуйтесь елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці. Складні погодні умови призведуть до ускладнення руху транспорту. Радимо водіям утриматися від поїздок за межі міст і неухильно дотримуватися правил дорожнього руху", - закликають рятувальники.

Читайте також: Україну накриє потужний циклон: очікується різка зміна погодних умов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк