23.11.2022, 10:49

В Україні готують "Пункти незламності" на випадок масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі

"Пункты несокрушимости"

У разі чергового масованого удару російських окупантів по території України в країні відкриються "Пункти незламності".

Президент України Володимир Зеленський ]]>розповів ]]>про новий проєкт підтримки українців на випадок масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі, повідомляє Час Пік.

В Україні підготовлено вже понад 4 тисячі "Пунктів незламності", робота яких активуватиметься у разі тривалої відсутності електроенергії. Там українці зможуть отримати усі базові послуги в разі проблем зі світлом.

За словами Зеленського, працює спеціальний ]]>сайт]]>, на якому розміщена карта таких пунктів по всій країні. На сайті та у всіх "Пунктах незламності" можна буде дізнатися, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

За його словами, якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за годину постачання електрики не відновити, активізується робота "Пунктів незламності". Там цілодобово та безкоштовно надаватимуться всі базові послуги: електрика, мобільний зв'язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Пункти працюватимуть обов'язково – при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.

"Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, враховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити. Впевнений: допомагаючи один одному, всі ми разом зможемо пройти цю зиму", - сказав Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк