27.11.2022, 07:04

На фронті стане ще гарячіше: в ISW назвали причину збільшення інтенсивності боїв

Віктор Білий | Всі новини автора

Темп військових операцій Сил оборони України та російських окупаційних військ вздовж лінії фронту останніми днями сповільнився через погіршення погодних умов. Але, мабуть, він прискориться вже з наступних кількох тижнів.

Температура повітря в Україні поступово падає, і земля на передовій промерзає, зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

"Українські та російські повідомлення з важливих прифронтових районів на сході та півдні України, враховуючи Сватове, Бахмут і Вугледар, вказують на те, що операції з обох сторін наразі утруднені через зливу і, як наслідок, сильний бруд", - йдеться в повідомленні. у зведенні.

Цілком імовірно, що для відновлення інтенсивних боїв і бійцям ЗСУ, і російським окупантам знадобиться кілька днів - поки що земля остаточно замерзне і по ній можна буде вільно пересуватися важкою технікою. При цьому фахівці зазначають, що поки що неясно, чи готує хоч якась із воюючих сторін наступальні чи контрнаступальні операції у зв'язку зі зміною погоди.

Читайте також: У ЗСУ відкривається вікно можливостей: чому російська армія не має шансів у зимових боях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: