29.11.2022, 19:11

"Фейкових ветеранів не буде": Резніков анонсував початок процесу оформлення документів для УБД

Віктор Білий | Всі новини автора

З 1 грудня розпочнеться процес оформлення документів для учасників бойових дій (УБД). Процес контролюватиметься, щоб не допустити появи "фейкових ветеранів".

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook, передає Час Пік.

Міноборони повідомило про запуск процесу оформлення документів, які б підтверджували статус УБД під час відсічі повномасштабної агресії Росії. Для цього буде створено 18 комісій, вони почнуть працювати орієнтовно з 1 грудня, після чого розпочнеться робота з документами.

Отримати статус УБД можна трьома способами:

  • звернувшись до командира частини, що централізовано подає документи на підлеглих військовослужбовців;
  • військовослужбовець може звернутися особисто, самостійно зібрати документи та передати їх до комісії;
  • особа, звільнена з військової служби, може звернутися через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

"Процес надання статусу УБД контролюватиметься, щоб не допустити появи фейкових ветеранів, які героїчно "обороняли котли" у глибокому тилу. Це насамперед питання поваги до справжніх героїв, які захищають Україну, ризикуючи життям", – заявив Резніков.

Він підкреслив, що за дев'ять місяців активної фази війни в Україні налічуються сотні тисяч учасників бойових дій, тому обробка такого масиву документів вимагатиме певного часу, до чого Рєзніков закликав ставитися з розумінням і не виключає, що "спочатку можуть бути якісь нюанси".

"Усі, хто має підстави, отримають статус УБД і відповідні соціальні гарантії. Не треба хвилюватися, нікого не забудуть і не втратять", – запевняє міністр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: