05.12.2022, 09:36

Бунти мобілізованих російських солдатів продовжуються - ISW

мобилизация в РФ

Російські мобілізовані солдати продовжують кидати виклик Міністерству оборони РФ. Вони влаштовують бунти та відмовляються воювати.

Групи мобілізованих російських солдатів продовжують підривати зусилля РФ щодо формування сил. Російське командування продовжує боротися з мобілізованими солдатами, котрі відмовляються воювати. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітиці Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

"Російська влада продовжує мобілізувати чоловіків без медичного огляду або завершення періоду навчання та з умовами, які мають давати їм право на звільнення від мобілізації. Багато з цих мобілізацій суперечать російському законодавству та неофіційній заяві президента РФ Володимира Путіна про закінчення часткової мобілізації", - йдеться в звіт ISW.

Відомо також, що влада РФ, як і раніше, не виплачує обіцяні виплати російським солдатам за участь у війні проти України.

Зазначається, що незалежне російське ЗМІ взяло інтерв'ю у мобілізованого солдата, якого тримали у підвалі разом з іншими російськими солдатами, які відмовилися воювати у Донецькій області. Він повідомив, що у підвалі залишаються не менше 12 російських військових. Солдат вимагав від російської влади звільнити інших бранців та притягнути до відповідальності командирів, які їх утримували.

Раніше ISW вже повідомляв про подібні місця утримання на передовій, де втримаються сотні російських солдатів, які не бажають воювати.

Російські мобілізовані солдати продовжують кидати виклик Мінобороні РФ. У Казані (Республіка Татарстан) мобілізовані солдати "збунтувалися", коли командири не дозволили їм піти у відпустку або відвідати родичів. Натовп військових силою намагався залишити територію військової частини. Відео з інцидентом потрапило до соцмереж, але кремлівські пропагандисти незабаром назвали це відео "фейком".

Ще у листопаді ISW повідомляв про три інші випадки бунту мобілізованих солдатів у Казані.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк