21.01.2023, 18:58

Контрнаступ змушує себе чекати, або Як не полізти поперед батька в пекло

Марина Началова | Всі новини автора
Контрнаступ

Після феноменального звільнення Харківщини та вигнання окупантів із правобережної Херсонщини людям хотілося продовження "екшену", а його все немає і немає. Хоча насправді довгоочікуваний "екшен" не зовсім підпадає під терміни формування умов.

Ситуацію з контрнаступом ЗСУ коментує військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко на своєму ]]>Телеграм-каналі]]>, передає Час Пік.

Перш за все, контрнаступ ні на день не припинявся і його ми можемо спостерігати щодня, ось тільки не всі його сприймають правильно. Адже контрнаступ це не лише вищезгаданий "екшен", а ще й фази підготовки, формування умов.

Знищення складів з боєприпасами та ПММ, знищення скупчення техніки та ремонтних баз, КП, ПК, штабів, баз ППО, БТГр, що злетіла на повітря в Макіївці - все це контрнаступ, що не припиняється.

А коли всі умови будуть створені, ми зможемо з вами спостерігати активну фазу - "екшен". І до неї з урахуванням різних факторів, як правило, минає кілька місяців, з моменту попереднього прориву. Нинішнє становище повною мірою відповідає цій фазі – підготовці.

У будь-якому разі саме Генштабу ЗСУ краще знати, на якому напрямку і коли саме переходити від фази створення умов до активної фази. Але є один дуже цікавий момент у межах наших реалій.

Річ у тому, що ще минулого року я говорив про те, що як мінімум на одному плацдармі до кінця 2022 року може відбутися суттєве просування ЗСУ. Але, здавалося б, за умов, що досить сформувалися, воно не відбулося.

Так, можна зробити поблажку на фактор відсутності тривалих сильних морозів. У тій місцевості він і справді відіграє роль. Але, переглядаючи останні пакети військової допомоги від наших міжнародних партнерів, знаєте, що я бачу?

Ні, я бачу не просто списки техніки, озброєнь, боєприпасів та іншого. А я бачу повноцінну штатну комплектацію штурмової батальйонно-тактичної групи. І жодної.

А тому запаслися терпіння і спостерігайте. ЗСУ рухають континенти та світи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк