24.02.2023, 09:06

Зеленський та Залужний звернулися до українців у річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Иллюстративное фото / Открытый источник

Президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернулися до українців у річницю широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

24 лютого виповнюється рік із моменту, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. До українського народу звернулися президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, повідомляє Час Пік.

"Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою, тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми – це Україна!

Так розпочалося 24 лютого 2022 року. Найдовший день нашого життя. Найважчий день нашої новітньої історії. Ми прокинулися рано й відтоді не засинаємо...

Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності.

Рік незламності. Лютий. Рік незламності.

Його головний підсумок – ми вистояли. Ми не зазнали поразки. І зробимо все, щоб цього року здобути перемогу!", - сказав Зеленський.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у річницю повномасштабного російського вторгнення заявив, що 9 років війни зробили народ України міцнішим за бетон і сталь.

"Основа нашої стійкості - ЛЮДИ.

Звичайні люди. Звичайні Герої. Серед нас. З нами в строю.

Це люди, які взяли до рук зброю, щоб захистити своїх рідних, свої оселі і свою державу від ворожої неспровокованої та невиправданої агресії. Це люди, які зараз, у цю хвилину, бʼють окупанта, тримають позиції, мерзнуть в холодній, але рідній землі, рятують життя побратимам, допомагають війську всім, чим тільки можна допомогти...

Дякую вам, українці! Усім, хто служить у лавах Збройних Сил та інших складових сил оборони України, - повага і глибока вдячність. Усім, хто допомагає, підтримує, вірить - доземний уклін. Усім полеглим за свободу - Вічна Памʼять і шана.

Ми вистоїмо. І ПЕРЕМОЖЕМО!"
, - написав Залужний в Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк