14.03.2023, 13:45

"Погода працює на нас": Гайдай розповів, коли ЗСУ на Луганщині перейдуть від оборони до наступу

Віктор Білий | Всі новини автора

Сили оборони України за кілька тижнів зможуть перейти від глухої оборони до контрнаступу в Луганській області.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Погода зараз працює на нас. Мокра земля не дає можливості ворожої техніки рухатися вперед у великій кількості. Однак через пару тижнів, коли вона підсохне - ми будемо ще більше готові. І якщо треба буде, підемо в контрнаступ", - сказав Гайдай.

Також він розповів про поточну ситуацію на Луганському напрямі.

"На Білогорівському напрямку ворог застосовує авіацію, намагаючись постійно атакувати позиції наших захисників. Така ж важка ситуація і в Кремінському та Сватівському напрямках, але просування у росіян немає. Попри те, що окупанти перекинули туди велику кількість і особового складу та техніки", - повідомив голова області.

За його словами, окупанти за добу втрачають роту бійців, але кількість наступу вони не зменшують.

"В області всі лікарні окупанти використовують як військовий госпіталь. Вони там вже просто живуть. Продовжується пошук чоловіків, щоб їх кидати в "жерло" війни без належної підготовки. Залишаються перебої з медичними препаратами, великі проблеми зі зв'язком. Уздовж лінії фронту окупанти відключили". мобільний зв'язок та інтернет", - повідомив Гайдай.

Читайте також: "Про терміни порятунку потопаючих ніхто не говорить": Як зараз виглядають підтоплені вулиці селища Борівське поблизу Сєверодонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк