25.03.2023, 08:37

"Люди кинуті в окопах як бомжі та завалені трупами": залишки російського загону "Шторм" звернулися до Путіна

Віктор Білий | Всі новини автора

Військові РФ з загону "Шторм" записали відеозвернення до Путіна зі скаргою на те, що їх спочатку 14 днів тримали на передовій під вогнем, а тепер під загрозою вбивства закрили в окопах.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал "]]>ASTRA]]>", передає Час Пік.

На кадрах російські військові з загону "Шторм" поскаржилися на те, що їх спочатку 14 днів тримали на передовій під вогнем, де вони втратили 22 людей убитими, а тепер замість обіцяної евакуації під загрозою вбивства закрили в окопах у селі Водяне Донецької області.

"Тут знаходяться залишки загону "Шторм" 5 бригади 1 корпусу 8 армії, штатна чисельність була 161 людина. Я, командир загону шторм Віктор Миколайович отримав бойове завдання вийти на позицію - селище Водяне. В ході штурму було виявлено, що досить важко було нести наступ на цій ділянці...", - йдеться на відео.

Командир загону додав, що "керівництво вирішило нас гнати на кулемети, на міномети, на танки. Ми сиділи під відкритим вогнем мінометів, артилерії 14 діб. Зазнали величезних втрат 34 особи - 300-х, 22 - 200-х. Командир роти наш загинув".

Також солдати розповідають, що жодного разу не бачили ні свого керівництва, ні офіційних наказів.

"Керівництво п'ятої бригади - це злочинне угруповання, інших варіантів немає. Ми числимося досі в Калінінградській "учебке", нас тут ніби немає. Люди без документів кинуті в окопах як бомжі та завалені трупами", - кажуть солдати.

Читайте також: У РФ стурбовані планами контрнаступу ЗСУ - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк