31.03.2023, 18:39

Охочих незаконно виїхати з України поменшало, - ДПСУ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ДПСУ

За час повномасштабного вторгнення Росії в Україну було викрито понад 140 організованих груп, які займалися незаконним переправленням людей через кордон. Кількість людей, які намагаються виїхати нелегально значно зменшилась.

Про це повідомляє ]]>"РБК-Україна"]]>, цитуючи речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка, передає Час Пік.

За словами Андрія Демченка, після 24 лютого зросла кількість спроб незаконного перетину держкордону. Серед затриманих найбільше чоловіків у віці 18-60 років, оскільки на той час уже почало діяти обмеження на виїзд для цієї категорії громадян.

"Якщо порівняти перші місяці після 24 лютого, то на цей час показник охочих незаконно перетнути кордон, звісно, впав. Тоді ми затримували вдень десятками, інколи й по 60-70 людей за добу, осіб, але це і по «зеленій ділянці» кордону, тобто поза межами пунктів пропуску, і коли громадяни слідують через пункти пропуску з підробленими документами", – розповів речник.  

Як зазначив Демченко - охочі незаконно виїхати з України оминають пункти пропуску та прямують до кордону пішки поодиноко чи групами, а також часто користуються послугами організованих груп.

Зокрема, за даними ДПСУ, за час дії обмежень воєнного стану було виявлено близько 140 організованих груп, які намагалися забезпечити незаконне переправлення людей через кордон.

Також він зауважив, що ті чоловіки, які намагаються потрапити за кордон через легальні пункти пропуску, найчастіше використовують підроблені документи, ховаються чи переодягаються під жінок.

"ДПСУ протидіє незаконному перетину кордону і на пунктах пропуску", -  підкреслив речник Державної прикордонної служби.

Читайте також:

Світові лідери з'їхалися у Київ на саміт з нагоди роковин деокупації Бучі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк