09.04.2023, 07:33

Ракетна кампанія РФ із руйнування української енергосистеми остаточно провалилася – ISW

Ракетная кампания РФ по разрушению украинской энергосистемы окончательно провалилась – ISW

Російська ракетна кампанія із руйнування єдиної енергетичної інфраструктури України зазнала остаточного провалу, і Росія, схоже, відмовилася від цих зусиль.

Однак у РФ зберігається можливість відновити такі удари, якщо вона цього забажає. Про це ]]>йдеться]]> в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Міністр енергетики України Герман Галущенко оголосив 8 квітня, що Україна відновлює експорт енергоносіїв вперше з 11 жовтня 2022 року.

У той же час, Міністерство оборони Великобританії відзначило, що частота великомасштабних атак РФ на енергетичну інфраструктуру України знизилася з меншим ефектом.

"Серія великомасштабних російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі не призвела до передбачуваних цілей Росії зі створення гуманітарної катастрофи, послаблення військового потенціалу України та примусу України до переговорів. ...

Однак у Росії зберігається можливість відновити такі удари, якщо вона цього забажає. Галущенко заявив, що Україна має можливість коригувати український експорт енергоносіїв, якщо ситуація зміниться", - йдеться у звіті ISW.

У Міноборони Великобританії зазначили, що РФ продовжує удари менших масштабів (із застосуванням менше ніж 25 боєприпасів), але вони, ймовірно, мають значно менший вплив на об'єднану енергетичну систему України.

"Досить імовірно, що кампанія Росії по завданню серйозного удару об'єднаній енергетичній системі України впродовж зими 2022-2023 року провалился. Росія здійснювала далекобійні удари з жовтня 2022 року, але широкомасштабні атаки стали рідкісними з початку березня 2023 року", - йдеться у повідомленні. .

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк