18.04.2023, 20:15

Українські пенсіонери, які знайшли притулок за кордоном, матимуть змогу отримувати пенсії: подробиці

пенсия

Українські пенсіонери, які через війну виїхали за кордон, зможуть отримувати пенсії шляхом міжнародного переказу.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба Мінреінтеграції у Telegram, передає Час Пік.

"Уряд передбачив можливість виплати пенсій українцям, які тимчасово проживають за кордоном, шляхом міжнародного переказу через "Укрпошту". Ухвалена урядом постанова була розроблена Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань українських громадян, які знайшли тимчасовий притулок у Польщі. Таким чином, зазначена категорія пенсіонерів зможе відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою у порядку, визначеному Пенсійним фондом України", - йдеться у повідомленні.

Для отримання пенсії передбачена можливість укладання договорів банківського рахунку з українськими банками. Йдеться про банки, які не мають філій, відділень, представництв у країні проживання пенсіонера, у тому числі - які взагалі не мають власної мережі.

У такому разі, заяву на отримання виплат можна подати в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису. Це можна буде зробити разом з відкриттям банківського рахунку без необхідності особистого відвідування банку.

Крім того, за бажанням пенсіонера виплати можна буде отримувати у відділенні пошти, за наявності технічної можливості АТ "Укрпошта" здійснювати переказ коштів до країни перебування.

Читайте також: У яких регіонах отримують найвищі пенсії: статистика ПФУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк