20.04.2023, 07:44

12 років у школі: в Україні хочуть запровадити нову систему освіти

Віктор Білий | Всі новини автора

В Україні хочуть перевести школи на 12-річну систему навчання із 2024 року. Це стане оптимальним варіантом вирішення проблеми освітніх втрат, завданих Україною через COVID-19 та війну.

Про це повідомив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак під час презентації результатів дослідження "Освіта під час війни", передає Час Пік.

"Можна розглядати безліч методів та методик компенсації освітніх втрат. Але ми маємо реформу НУШ (нова українська школа), і ми задекларували у законодавстві, що ми перейдемо на 12-річну профільну систему освіти у 2027 році. Я переконаний, що у нас є унікальний шанс перейти на 12-річну систему освіти раніше, вже 2024 року", - заявив Гурак.

На його думку, таким чином можна збалансувати освітню програму. Зокрема, врахувати усі пропущені заняття (через повітряні тривоги, відсутність світла та інтернету), перехідний період на кожному рівні й так підготуватись до 2027 року – до повноцінного впровадження профільної старшої школи.

Гурак також заявив, що краще не розпилювати гроші донорів на окремі проєкти, а підтримати один рік у впровадженні 12-річної системи.

Читайте також: Декрет по-новому: українці зможуть доглядати дитину до 8 років

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: