12.05.2023, 18:35

У Криму демілітаризувався російський гелікоптер: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
так и надо

У Джанкойському районі окупованого Криму впав вертоліт Мі-28, обидва пілоти загинули.

Про це заявили Міноборони РФ, передає Час Пік.

Там додали, що це був плановий навчально-тренувальний політ гелікоптера Мі-28, без боєкомплекту.

Ударний вертоліт Мі-28Н "Нічний мисливець" (за кодифікацією НАТО: Havoc - "Спустошувач") - російський ударний гелікоптер виробництва ПАТ "Роствертол", що входить до холдингу "Вертольоти Росії", призначений для пошуку та знищення в умовах активної вогневої протидії танків та іншої броньованої техніки, а також малошвидкісних повітряних цілей і живої сили противника.

Попередня причина падіння — відмова техніки. На землі руйнувань немає.

Відомо, що обидва льотчики загинули. 

 Для з’ясування обставин на місце падіння направлено комісію.

У місцевих телеграм-каналах поширюють фото з місця події. На світлині видніється чорний дим від пожежі внаслідок падіння вертольота.

Радник глави ОП Михайло Подоляк казав, що "бавовни" у Криму побільшає. Це все пов'язано з інтерактивною картою окупованого Криму, на якій журналісти позначили 223 військових об'єктів Росії.

"Частина даних була у відкритому доступі, а журналісти зробили дуже хорошу роботу. Тож найближчим часом півострів стане небезпечним місцем для росіян", - підкреслив він.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також:

Президент України вніс зміни до Статуту звання Герой України: Що зміниться

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: