28.05.2023, 08:38

Під час нічної атаки в небі над Україною збили 52 із 54 "шахедів"

Иллюстративное фото / Открытый источник

У ніч проти 28 травня російські окупанти атакували Україну ударними дронами камікадзе іранського виробництва "Shahed-136/131". Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54.

У ніч на 28 травня росіяни завдали найбільшого удару іранськими дронам-камікадзе по Україні з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край. Більшість ударних дронів знищено у зоні відповідальності Повітряного командування "Центр". Про це повідомляє прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ, передає Час Пік.

Чергову нічну атаку ворог направив на військові об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину.

"Також до відбиття атаки залучено сили та засоби Повітряне командування "Південь" та Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України та протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України!

Внаслідок успішної бойової роботи знищено 52 "шахеди"!", - йдеться у повідомленні.

Во время ночной атаки в небе над Украиной сбили 52 из 54 "шахедов"

Для удару по Україні, який російські війська вчинили в ніч проти 28 травня, ворог змінив тактику. Окупанти використали незвичайні маршрути для запуску дронів-камікадзе. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Вони намагалися максимально обійти південну ППО, тому вони обходили в основному тимчасово окупованими територіями й потім розосереджувалися по Україні. Те, що вони намагаються обходити південь, - це пошук нової тактики. Вони тяжіють до річища річок, щоб приховувати напрямки руху "шахедів", – повідомила Гуменюк.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк