04.06.2023, 14:01

Оголошення про початок контрнаступу не буде: Міноборони опублікувало відеоролик із бійцями, які закликають до тиші

Віктор Білий | Всі новини автора

Збройні сили України не оголошуватимуть про початок контрнаступу, оскільки це є секретна інформація.

"Плани люблять тишу. Оголошення про початок не буде", - написала Маляр у Telegram-каналі, опублікувавши відповідний відеоролик з українськими бійцями, які закликають до тиші, повідомляє Час Пік.

"Важливо зрозуміти, чи не буде такого дня, коли Збройні сили скажуть: "завтра починаємо контрнаступ". Це неможливо в умовах війни, тому що це секретна інформація. Це плани Збройних сил, які ми не маємо права у публічному просторі обговорювати, у тому числі й самі військові їх не обговорюють. Водночас не потрібно зводити публічно контрнаступ лише до будь-яких активних наступальних дій", - сказала Маляр в ефірі національного телемарафону.

Раніше ексдиректор ЦРУ генерал Девід Петреус заявляв, що контрнаступ українського війська буде вражаючим і досягне кульмінації вже в першу три-чотири доби.

За його словами, українці "повні рішучості звільнити свою країну".

"Маю таке відчуття, що вони досягнуть ефекту від поєднання різних видів зброї, тобто успішно проведуть комбіновану операцію, коли є сапери, які долають перешкоди й знешкоджують мінні поля, рухаючись вперед; наступна за ними бронетехніка захищена піхотою від протитанкових ракет; протиповітряна тримаючи російську авіацію якнайдалі; засоби радіоелектронної боротьби, що глушать їх радіомережі; логістика, яка слідує за ними; артилерія і попередні міномети", - заявив Петреус в програмі "Сьогодні" на BBC Radio 4.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк