02.08.2023, 16:25

Українська крилата ракета "Трембіта" вже готова кинути виклик російській ППО, — ЗМІ

трембіта

Українські винахідники розробили крилату ракету, яка зможе перевантажити російську ППО, щоб ракети з боєголовками з більшою ймовірністю досягали мети. Майстри стверджують, що ракета "Трембіта" буде в сотні разів дешевшою за західні аналоги.

Про це йдеться в репортажі французького телеканалу France 24, передає Час Пік.

Українські інженери, які працюють у проєкті, розповіли, що головна ідея "Трембіти" полягає в тому, щоб перевантажити ворожі системи ППО шляхом запуску безлічі ракет-обманок. Таким чином у ракет з боєголовками буде більше шансів вразити ціль.

"Ракети з боєголовками матимуть дорожчу електроніку, щоб точно вражати цілі. Але тисячі хибних цілей коштуватимуть дуже дешево: ми хочемо перевантажити протиповітряну оборону росіян, щоб наші ударні ракети вражали цілі", — пояснив волонтер-конструктор.

"Трембіта" - творіння групи добровольців під керівництвом головного інженера проєкту Якима Клейменова та колишнього депутата Віктора Романюка. Ракета відома своєю економічністю: орієнтовна вартість будівництва становить близько 3000 доларів, що робить її конкурентоспроможною альтернативою сучасним аналогам. Вклавши ще близько 7000 доларів, ракету можна оснастити сучасними навігаційними системами, що ще більше підвищить її ефективність.

Однією з особливостей ракети — є її оглушливий звук у 100 дБ під час польоту. Передбачається, що це матиме психологічний вплив на російських солдатів.

Повідомляється, що наразі автори проєкту готуються до подальших випробувань ракети на одному з полігонів.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Масово отруєно офіцерський склад": У Маріуполі працює група міського спротиву

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк