27.08.2023, 20:41

Якою буде погода в Україні восени: довгостроковий прогноз на 2023 рік

осень

Осінь в Україні у 2023 році буде теплою та сухою. Особливо такі погодні умови будуть характерними для першої половини осені.

Такий прогноз дає кліматолог Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Вересень - перший місяць метеорологічної осені. Протягом нього відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що в першій половині місяця на значній території країни ще зберігатиметься літня погода. Вересень в Україні цього року ймовірно буде теплим та посушливим", - прогнозує Балабух.

Середня за сезон температура повітря може бути на один градус вище порівняно з останніми десятиліттями. Здебільшого це позначатиметься у західних регіонах.

У жовтні та листопаді також очікується, що середня за місяць температура повітря може бути на 1 градус вище за норму.

"Зросте кількість заток арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні та заморозки. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед у Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас", - зазначила синоптик.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Робота для ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного: де знайти вакансію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк