01.09.2023, 14:55

"Працюємо з території РФ". Буданов розповів про удар по авіабазі Пскова

Віктор Білий | Всі новини автора

Атаку на літаки Іл-76 у Пскові, де базується 334 військово-транспортний авіаполк ПКС РФ, було проведено з території Росії.

Про це заявив у коментарі The War Zone начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, передає Час Пік.

"Ми працюємо з території Росії", - сказав Буданов, але не уточнив, про кого саме йдеться – партизанах чи безпосередньо своїх підлеглих.

За його словами, безпілотники прагнули вразити конкретні ділянки літаків, оскільки у верхній частині корпусу розташовані паливні баки та критична ділянка лонжерону крила. Розвідник відмовився уточнювати кількість та тип дронів, використаних для атаки.

The War Zone опублікував отриманий, як стверджується, від української розвідки знімок з інфрачервоної камери дрону, на якому видно результат одного з влучень Іл-76.

Зазначається, що, судячи з картини удару, метою атаки була та ж вразлива частина корпусу, що була пошкоджена біля інших бортів, пошкоджених під час атаки по Пскову, проте причиною серйозніших наслідків могла стати наявність палива в баках літака.

"Це відповідає коментарям Буданова, що це був удар, завданий з Росії, ймовірно, дуже близько до бази, а не з використанням автономних дронів далекої дії. Відео, з якого ми отримали кадр, виглядає так, ніби дрон скинув одну з бомб", – пишуть журналісти.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Атака українських безпілотників на аеродром у російському Пскові: перші супутникові знімки наслідків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк