07.09.2023, 15:34

Виїзд з України стане обмеженим для військовозобов'язаних жінок: деталі

Альона Тихоненко | Всі новини автора
військовозобов'язані жінки

З першого жовтня цього року жінки з медичною або фармацевтичною освітою повинні стати на військовий облік. Після цього виїзд за кордон для них буде обмеженим.

Про це розповів член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента в Раді Федір Веніславський в коментарі]]> РБК-Україна]]>, передає Час Пік.

За його словами, минулого року Верховна Рада внесла зміни до закону про мобілізацію, що передбачали те, що жінки із вказаною вище освітою повинні стати на військовий облік. Тому з першого жовтня частина жінок стане військовозобов'язаною.

"А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд - тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає - тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", — сказав депутат.

Веніславський зазначив, що на облік можуть добровільно стати жінки, які мають спеціальності, пов'язані з військовою справою. Це можна буде зробити також з першого жовтня.

Також він додав, що наразі не планують розширювати перелік спеціальностей, які вимагають стояти на військовому обліку.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Загадуй бажання": Буданов креативно привітав колег з Днем воєнної розвідки - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк