02.10.2023, 14:02

"ЄС розшириться від Лісабона до Луганська", - очільниця МЗС Німеччини

Оксана Мовчан | Всі новини автора
побачим

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що майбутнє України у Європейському союзі. Вона вважає, що незабаром його кордони простягатимуться від Лісабона до Луганська.

Про це вона повідомила під час спілкування з журналістами у Києві, куди прибула для участі у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, передає Час Пік.

"Майбутнє України – у Європейському Союзі, у нашій спільноті свободи, і незабаром вона розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує своїх людей, вона також розширює свій шлях до ЄС", - заявила Бербок.

Очільниця МЗС Німеччини також запевнила, що друзі та партнери в ЄС будуть підтримувати Україну на шляху до вступу до Євросоюзу.

Бербок також закликала створити "зимову захисну парасольку" для України – розширити постачання систем протиповітряної оборони, генераторів тощо.

"Минулої зими ми бачили, як жорстоко російський президент веде цю війну, цілеспрямовано атакуючи електростанції. Ми маємо запобігти цьому, наскільки це можливо, усім, що у нас є", – зазначила глава МЗС.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Збиття та прильоти: які наслідки нічної ворожої атаки на Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк