30.10.2023, 12:14

В Україні запустять пілотний проєкт "смарт-мобілізації" - Федоров

В Украине запустят пилотный проект "смарт-мобилизации" / Иллюстративное фото. Открытый источник

В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію", яка дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони хочуть мобілізуватись.

В Україні планується зробити так звану "смарт-мобілізацію". Про це в ]]>інтерв'ю]]> "РБК-Україна" розповів віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Час Пік.

Як зазначив глава Мінцифри, пілотний проєкт планується до запуску "через місяць-два". В українців буде можливість обирати, на яку посаду вони хочуть мобілізуватися,

"Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов'язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися...", - сказав Федоров.

Він додав, що для "смарт-мобілізації" людині не потрібно буде йти у військкомат. Він пройде онлайн-тест, після цього піде до "нормального приміщення до рекрутера", де отримає ще одне пояснення про те, де проходитиме служба.

"Ти після цього, якщо ти підходиш по характеристикам, проходиш навчання, в якому ти не просто з базовими речами знайомишся, а тобі розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами, де в тебе відбувається інший рівень навчання, і після цього ти вже потрапляєш на поле бою...", – пояснив Федоров.

За його словами, пілотний проєкт т.зв. "смарт-мобілізації" важливий для комунікації між державою та українцями й покаже, "скільки людей будуть мобілізовуватися самостійно, як вони будуть проходити відбір, і як вони після цього будуть служити, і яка буде якість їхньої служби, наскільки вони будуть замотивовані і ефективно все це робити".

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк