06.11.2023, 14:23

Відсьогодні в Україні запрацював закон про заборону феєрверків, салютів та петард

івуке

Сьогодні, 6 листопада, в Україні набув чинності закон, який передбачає заборону на використання та розповсюдження більшості салютів, феєрверків та петард. 

Про це, з посиланням на відповідний закон №7438 та ]]>Facebook ]]>народного депутата, заступника голови комітету з питань Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Євгенії Кравчук, передає Час Пік.

Цей проєкт закону ініціював Володимир Зеленський на період воєнного стану в Україні.

Документ також був схвалений Радою у квітні та підписаний главою держави у травні.

Тоді ж запрацювали норми про заборону використання та продаж феєрверків, зокрема салютів і петард (крім феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки та незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ). Відсьогодні, набули чинності норми про зменшення шуму.

Законом забороняється:

  • використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4;
  • продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класів F2, F3, F4;
  • продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класу F1, особам, які не досягли шістнадцяти років.

В Україні під час воєнного стану щодо порушників заборони на використання салютів, феєрверків та петард застосовуються санкції як адміністративного, так і кримінального характеру.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також:

Наслідки нічної атаки: унаслідок обстрілу постраждала пам'ятка ЮНЕСКО - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк