27.11.2023, 21:29

Якою буде зима 2023-2024 в Україні: прогноз

зима

Зима 2023-2024 в Україні буде досить м'якою, без серйозних та тривалих морозів. Сильні снігопади також не очікуються.

Про прогноз на майбутню зиму розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова у коментарі "]]>24 каналу]]>", передає Час Пік.

Яка погода буде взимку?

За словами Мартазінової, грудень практично не відрізнятиметься від торішнього. Разом з тим, очікуються температурні гойдалки. Опадів буде мало, через "плюсові" температури - переважно сніг з дощем або мокрий сніг.

"Всі похолодання будуть дуже короткочасними, нестійкими. Вони дуже швидко змінюватимуться і переходитимуть на вищі температури, нехай і незначні. Практично обійдеться без особливих морозів - 0-5 градусів вдень", - прогнозує метеоролог.

Погода у грудні

У грудні очікується досить тепла погода, як для зими. У середині місяця можливе різке похолодання до -15 градусів. Похолодання закінчиться за кілька днів, далі - потеплішає.

Погода в січні та лютому

Січень 2024 року буде м'яким, як і минулого року. Невеликі плюсові температури можуть спостерігатись як вдень, так і вночі.

"+5 градусів - це граничні значення. Не думаю, що в січні або лютому буде +7, так не виходить. Але денні температури можуть бути від 0 до +5 градусів. Нічні - від 0 до -5 градусів. Переважно буде така картина ", - вважає Мартазінова.

Січень також буде малосніжним і майже без опадів.

Пропонуємо до перегляду:

Гурт "FoxBox" презентує свій новий трек "Тікаю" з альбому "Задля тебе".

Кліп створено за сприяння лисичанської студії "Час Пікчерс продакшн". Продюсер проєкту Vit Richer.

Дивіться також:

Читайте також: Розмитнення авто у 2024 році: які пільги та спрощення готують для українців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк