09.01.2024, 07:35

В Україні вперше збили іранський "Shahed-238" з реактивним двигуном

"Shahed-238"

На території України війська сил ППО вперше знищили іранський БПЛА "Shahed-238", з реактивним двигуном. Цей ударний дрон летів зі швидкістю понад 500 км/год.

На території України збили перший "шахед" із реактивним двигуном. Про це повідомив військовий експерт у сфері радіотехнологій Сергій "Флеш" (Сергій Бескрестнов) у своєму Telegram-каналі. Офіційних підтверджень поки що не надходило, передає Час Пік.

"Не думав, що вони так швидко з'являться в нас", - написав експерт, зазначивши, що "Shahed-238" нещодавно Іран вперше показав на виставці.

За словами експерта, тепер стало зрозуміло, що на реактивному двигуні такі "шахеди" можуть літати по всій країні. Крім того, вони долітатимуть до України швидше та можуть маневрувати.

Він також уточнив, що нові безпілотники мають китайський двигун, звичайний заряд та звичайну навігацію.

За словами експерта, ППО може збивати "Shahed-238", але "мобільні групи з "зенітками" марні, їм потрібно видавати тепер ПЗРК (Оса, Игла, Стінгер)".

"Українці мають знати, що, окрім звуку мопеда в небі, тепер є звук літака.

Приємна новина в тому, що – ми його ЗБИЛИ!", - ]]>написав ]]>експерт в Telegram.

В Украине впервые сбили иранский "Shahed-238" с реактивным двигателем

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк