07.02.2024, 11:16

Під Києвом турецька компанія Baykar будує завод з виробництва дронів

Под Киевом турецкая компания Baykar строит завод по производству БПЛА / Фото: Bayraktar TB3

Турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу з виробництва дронів в Україні. Завод будується під Києвом, там будуть вироблятися моделі безпілотників Bayraktar TB2 або TB3.

Про це заявив генеральний директор Baykar Халюк Байкар агентству "]]>Reuters]]>" під час Всесвітньої оборонної виставки в Ер-Ріяді (столиця Саудівської Аравії), повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

Він зазначив, що на заводі щороку планується виробляти близько 120 одиниць техніки, для чого буде працевлаштовано близько 500 осіб.

"Наш завод будується. Нам потрібно близько 12 місяців, щоб закінчити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішньої техніки, обладнання та організаційної структури...", - сказав Халюк в інтерв'ю "Reuters".

Як зазначив глава компанії Baykar, поки не ухвалено остаточне рішення, виготовлення якої моделі ударного БПЛА буде проводитись на українському заводі - Bayraktar TB2 ("прапороносець") або це буде наступна модель - TB3.

Халюк Байкар заявив, що плани "повністю просуваються вперед" й "ніщо" не може їх зупинити, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи можуть безпекові питання, пов'язані з війною в Україні, представляти опасіння для заводу.

Нагадаємо, у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді 4 лютого стартувала одна з провідних виставок у галузі безпеки та оборони на Близькому Сході. Виставка триватиме 5 днів, у ній візьмуть участь понад 750 представників оборонного сектору із понад 65 країн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк