09.02.2024, 14:26

Сирський зробив першу заяву на посаді Головнокомандувача ЗСУ: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ціву

Генерал-полковник Збройних сил України Олександр Сирський подякував побратимам та посестрам, з якими служив в лавах Сухопутних військ, та зробив заяву про порядок денний на новій посаді.

Про це він повідомив у ]]>Telegram]]>-каналі, передає Час Пік.

"На порядку денному стоять нові завдання. Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів. Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики", - зазначив Сирський.

З його слів, завдання штабів усіх рівнів - це знання всіх потреб фронту, а також володіння ситуацією на кожній його ділянці. головком також наголосив на важливості кваліфікації особового складу органів військового управління, бо це є вирішальним "для розробки й успішної реалізації задумів та планів".

"Життя і здоров’я військовослужбовців завжди  були та є головною цінністю Української армії. Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним", - наголосив він.

Сирський заявив, що одним з майбутніх векторів побудови перемоги є "запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду". Як приклад, - це застосування безпілотних систем та сучасних засобів радіоелектронної боротьби.

"Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху. Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні", - додав головнокомандувач ЗСУ.

Він також подякував колишнім керівникам Збройних сил України та ветеранам, "які за 10 років російсько-української війни доклали всіх можливих зусиль задля відновлення і набуття спроможностей української армії".

Нагадаємо, що командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського, який замінив на цій посаді Валерія Залужного, призначено головнокомандувачем ЗСУ.

Читайте також:

Ще 100 українських захисників повернулися з російського полону: кого повернули

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк