16.02.2024, 10:25

Польські фермери заблокували п'ять пунктів пропуску: ситуація на кордоні

граница с польшей

На ранок 16 лютого польські фермери заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах стоять сотні вантажівок.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Це напрямки пунктів пропуску Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг, Угринів", - уточнив Демченко.

За його словами, з польського боку в чергах стоять 1400 вантажівок, найбільше - навпроти пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська. Найменша кількість вантажівок навпроти пунктів Устилуг та Угринів.

Демченко зазначив, що перевізники шукають напрями перетину кордону на тих пунктах, де це можливо. Зокрема, у пункті пропуску Краковець. Станом на ранок там теж черги - близько 1700 вантажівок.

Спікер ДПСУ зазначив, що черги збільшуються, а кількість перетинів кордону залишається низькою, особливо у напрямку пункту Ягодин, який за останню добу перетнуло лише 145 вантажівок в обох напрямках, при тому, що цей напрямок може пропускати 1200-1400 вантажівок.

"Але гірша ситуація по пункту Шегині, тому що за останні дні там лише кілька десятків вантажівок перетинають кордон на добу", - додав Демченко.

Читайте також: Українські перевізники анонсували дзеркальну акцію протесту для польських колег

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк