19.02.2024, 09:53

Найнебезпечніше становище з початку війни: росіяни наступають в Україні відразу на п'яти напрямках, - NYT

война

Після захоплення Авдіївки на Донеччині росіяни не зупинили свій наступ. Наразі наступ окупантів сконцентровано на п'яти основних напрямках.

Про це повідомляє видання ]]>The New York Times]]>, передає Час Пік.

Російський наступ розділився на п'ять основних напрямів, що охоплюють міста та селища на більшій частині фронту на сході та півдні України. Йдеться про Авдіївський, Мар'їнський, Роботинський, Кремінський та Бахмутський напрямки.

Як зазначає видання, після двох років інтенсивних бомбардування та боїв від Мар'їнки практично нічого не залишилося. Однак її взяття дозволило росіянам переключити свою увагу на південь та інший критично важливий населений пункт - Вугледар.

Зокрема, загарбники атакують Вугледар з півночі. Нині вони наступають через село Новомихайлівка.

На Луганщині російські війська наступають на двох напрямках від міста Кремінна: на північ у бік розгромленого міста Куп'янськ і на Лиман. У цьому вся районі може бути зосереджено близько 110 000 живої сили противника.

Станом на лютий 2024 року, вважають автори матеріалу, Сухопутні війська України перебувають у найнебезпечнішому стані з перших місяців війни.

"На всьому фронті завдовжки 1000 км Україні не вистачає боєприпасів без поновлення американської військової допомоги, і їй важко поповнити власні виснажені сили після двох років жорстоких боїв", - йдеться у статті.

Читайте також: Польща пропускає зерно з РФ у великих обсягах, українські вантажі - блокує: статистика

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: